Farkındalık Egzersizleri!

21. yüzyıl becerilerinin gerektirdiği önceliklerden biri olan “Bilinçli farkındalık, yani “Mindfulness” yargısız ve açık bir şekilde şu ana dikkatimizi vermek ve anda olana odaklanmaktır. Zaman zaman bunu yapmanın ne kadar zor olabildiğini kendi yaşamımızda hepimiz fark ederiz. Bazen zihnimiz geçmişte olanlara, pişmanlıklara veya gelecekte neler yapabileceğine takılıp kalabilir ve anı yaşamakta zorlanabilir. Okulumuz Rehber Öğretmen Tansu Demir öğrencilerimizin  zorlayıcı durumlarla daha kolay başa çıkabilmek, zihni sakinleştirmek ve yaşamdan daha çok keyif alabilmek için günlük hayatta uygulanabilecek anda kalmasını desteklemek için farkındalık egzersileri kartları hazaırladı. Kişi; bu yöntem sayesinde zihninin dağıldığını, aşırı yüklendiğini fark edip vites değiştirmeyi öğrenir. İçinde bulunduğu ana, sınava, derse veya işine odaklanabilir, dikkatini toplayabilir.

22-11-2023

Yayın: 22.11.2023 - Güncelleme: 22.11.2023 11:50 - Görüntülenme: 16